Week van de oprichting van Stichting Potjes & Deksels

Wat een bewogen week hebben we achter de rug!
Zoals jullie hebben kunnen zien, hebben we afgelopen zaterdag ons projectplan ingediend bij CityLab010. Hieraan hebben we hard gewerkt, tot de laatste dag waarop we het naar onze grafisch ontwerpster stuurden. We zijn enorm dankbaar voor de ondersteuning die we krijgen van een aantal bijzondere mensen, zonder hen hadden we dit eindresultaat niet zo prachtig kunnen inleveren! Als verrassing kwamen twee vrienden met een flesje Prosecco bij ons langs op zaterdagavond om op dit moment te proosten, dat ging er wel in! De kurk die van het dakterras af schoot is naderhand mee naar huis genomen 😉 (zie de foto).

Naast het inleveren van ons projectplan, moesten we nog een aantal administratieve zaken regelen, zodat we de laatste documenten komende week nog aan de gemeente Rotterdam kunnen laten toekomen. Zo zijn we naar de notaris geweest om de Stichting Potjes & Deksels met als doel het bevorderen van een afvalvrije samenleving op te richten. Dat taalgebruik in een notariële akte is voor ons geen dagelijkse kost. Aan het einde van ieder statuut staat het volgende zinnetje, wat mij een fout leek: ”WAARVAN AKTE is verleden te op de datum in het hoofd van deze akte vermeld.”. Voor ons voelde het als nep Nederlands, maar kennelijk is dit de correcte standaard afsluiting 😉

Vervolgens kwamen wij als twee echte millennials voor een uitdaging te staan toen we om e-herkenning aan te vragen een brief ondertekend op de post moesten doen. Wij hebben geen printer die het doet (die gaat Tessa ooit repareren, waarschijnlijk als we met pensioen zijn), dus ik na mijn werk naar de Office Centre gefietst op donderdag met 30 graden, waar een hele vriendelijke meneer mij niet eens voor de 3 blaadjes (2 reserve voor het geval het mis zou gaan met onze handtekening binnen het vakje zetten) liet afrekenen. Wat een aardige man!

Om de week af te sluiten hebben we een zakelijke rekening aangevraagd bij de Regiobank, waar service zo hoog in het vaandel staat dat een aanvraag die ze op vrijdag om 15:30 binnenkregen nog voor het weekend naar het hoofdkantoor verstuurd werd.

Disclaimer: Wij zijn niet door Office Centre of Regiobank betaald voor deze blogpost. We zijn gewoon blij verrast door hoe we geholpen werden! 

 

Dit was een succesvolle administratieve week, met veel positieve mensen 🙂

We komen binnekort weer bij jullie terug!

Liefs, Anne en Tessa

 

nl_NLNL
key=API_KEY