Naar het Oosten

Nederland is een mooi land!

We zijn gisteren naar het oosten van het land geweest. Naar Neede om precies te zijn. Je hebt daar echt een heel andere natuur. Het is er wat heuvelachtiger dan het poldergebied in Zuid-Holland, waar we nu zijn neergestreken. Zo heb je daar de Needse berg, waar fossiele overblijfselen zijn gevonden tijdens afgravingen. Onder al dat zand, dat werd gebruikt voor het maken van bakstenen en dakpannen toendertijd, vonden ze resten van een woudolifant, maar ook van walvissen, haaien en potvissen. Ooit stond Nederland volledig onder water. Natuurlijk was de heerlijke wandeling niet de enige reden om stad en land voor af te reizen.

In Neede woont namelijk een importeur, Casper Pasman, die Citroën HY’s naar Nederland haalt. Hij verkoopt ze vervolgens zowel in originele staat als in volledig gereviseerde versies. Casper rijdt zelf regelmatig naar Frankrijk met een enorme truck om de busjes op te halen. Samen met zijn broer brengt hij ze weer in nieuwstaat om vervolgens door te verkopen aan een liefhebber. Mag je raden waar wij voor kwamen… Ons busje natuurlijk! Met veel passie vertelde Casper over de Citroën HY. Waar hij allemaal wel niet voor gebruikt is geweest en hoe het opknapproces eruit ziet. Verder dacht hij met ons mee wat voor ons de meest interessante ombouw/versie zou kunnen zijn. Nu denk je misschien, wat zou het zijn geworden!? Daar zijn we zelf nog niet helemaal uit, maar het zou wel eens een heel ander busje kunnen worden dan je nu denkt 😉 Hij had namelijk nog een totaal ander busje staan. Maar dat houden we nog even geheim.

Jullie horen binnenkort meer! Mysterieus hè?

Joe joe!
Tessa

 

 

P.S.: Mochten jullie meer willen weten over Casper Pasman en zijn bedrijf Le Marchand? Kijk dan even op
www.le-marchand.nl

nl_NLNL
key=API_KEY