Bussen en meer

De afgelopen periode zijn wij tot inzichten gekomen. Het was lastig, maar ik moest een kortstondige liefde loslaten. We hadden een klassieke Renault Estafette op het oog, welke aangepast zou kunnen worden naar een afvalvrije SRV wagen zoals wij deze voor ogen hebben. Helaas na het tweede bezoek moest ik erkennen dat we deze bus moesten laten ‘varen’. De afmetingen van de laadruimte stonden niet in verhouding tot de investeringen die we hadden moeten doen. Daarnaast houden wij rekening met een scenario dat we de bus niet onmiddellijk om kunnen laten bouwen naar elektrisch vanwege het financiële plaatje. We willen in dat geval alsnog kunnen starten op een andere brandstof, bij deze oldtimer was dit geen fraai gezicht geweest los van het feit dat ik er niet mee om kon gaan ? (zie filmpje)

Zo begonnen we, na enkele weken op één paard gewed te hebben, opnieuw met het zoeken naar bussen! Inmiddels hebben we weer meerdere bussen bezichtigd en houden we onze ogen open voor meer gepaste modellen terwijl we over een poosje een proefrit gaan maken met een charmante brandweerwagen. Omdat de bus een cruciaal onderdeel van ons plan is mogen we hier zeker kritisch op zijn ? De reden waarom wij op zoek zijn naar een tweedehands bus en deze willen gaan aanpassen, is omdat we beogen zo min mogelijk nieuwe grondstoffen/producten voor onze onderneming te gaan gebruiken. We gaan zo veel mogelijk voor reuse.

Naast de bus hebben we aanvragen uitstaan voor opslagruimte, deze hebben we nodig voor tenminste de bus, de voorraad, een professionele vaatwasser en koeling. We zoeken in Rotterdam Oost en Capelle West, dit zijn voor ons de best passende geografische locaties van waaruit we onze routes kunnen beginnen! Mochten jullie tips hebben vernemen we dit graag (minimaal 50 m2). Tevens delen we binnenkort een inschrijflijst met jullie zodat we aan de hand van inschrijvingen onze eerste routes bekend kunnen maken. Ja, er moet nog een hoop voorbereid worden, maar als we eenmaal een bus hebben aangeschaft kan het vlot gaan! Begin November wordt bekend of we subsidie ontvangen van CityLab010, vóórdat dat nieuws komt hebben we nog andere activiteiten in gedachten. We hopen dat jullie nog een beetje geduld hebben ?

Prettige afsluiter van onze afgelopen werkweek was een afspraak met één van onze leveranciers. Het is fijn dat mensen meedenken in mogelijkheden en oplossingen aan de hand van jarenlange ervaring in de retail. Tot zover is het al enorm leerzaam voor ons om ons initiatief te realiseren (ik word wel een beetje zenuwachtig van de hoeveelheid blauwe brieven die we al ontvangen voordat we nog maar een product verkocht hebben… ?)

 Tot schrijvens!

Anne (& Tessa uiteraard)

 

nl_NLNL
key=API_KEY