Potjes & Deksels blaast SRV-wagen nieuw leven in

Anne Sonnleitner en Tessa Overboom gaan met hun bedrijf Potjes & Deksels een duurzamere toekomst toegankelijk maken voor een breed publiek door afvalvrije, enkel plantaardige producten aan te bieden. Hun plannen delen zij met Vegan Business.

Volgens Potjes & Deksels is onze samenleving momenteel zo ingericht dat je steeds maar weer afval moet produceren. Overboom zegt: “Kijk maar naar de dagelijkse boodschappen: alles zit verpakt in eenmalige en dus vervuilende verpakkingen. Dat gaan we veranderen! Wij van Potjes & Deksels, blazen de bekende SRV wagen een nieuw afvalvrij leven in. Wij komen bij onze klanten voor de deur, en zij nemen hun boodschappen mee in de potten en bakjes die ze zelf voor de boodschappen hergebruiken. Zo gemakkelijk is zero waste. En waste wat er niet is, hoef je dus niet op te ruimen!”

 

Crowdfunding

Sonnleitner: “We hebben zojuist een bus aangeschaft waarmee we op groen gas (van slib en restafval geproduceerd) kunnen rondrijden. Op korte termijn rijden we twee dagen per week rond, en zullen we op zaterdagen op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein staan.”

nl_NLNL
key=API_KEY