Anne Sonnleitner en Tessa Overboom met de afvalvrije kruideniersbus. (Foto: TMO)

Potjes & Deksels, de afvalvrije kruidenier op wielen start in Capelle aan den IJssel

vr 29 jan 2021, 9:00

Capelle – Potjes & Deksels is opgericht door Anne Sonnleitner en Tessa Overboom. Toen zij zelf in 2020 het voornemen kregen hun afval te verminderen merkten zijn dat dit nog niet zo gemakkelijk is zonder bij veel verschillende winkels of markten langs te gaan. 

Dit moet makkelijker kunnen, dachten ze! Zo is het plan ontstaan om een afvalvrije winkel te openen voor de dagelijkse boodschappen! Vanwege de ontwikkelingen het afgelopen jaar is het plan omgevormd tot een mobiel concept. Denk aan de SRV wagen van vroeger, maar dan zonder afval! Mensen komen met hun eigen bakjes, zakjes, of potten áán de bus in plaats van ín de bus. Begonnen wordt in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Wil jij dat ze ook bij jou in de straat komen? Meld je dan aan op de wachtlijst op www.potjesendeksels.nl

Tessa en Anne rijden rond met een ‘groene’ bus (op Groengas) zodat mensen zelf de weg niet op hoeven. Ook is deze rijdende winkel een goede kans om de drukte te vermijden. Op dit moment wordt de bus klaargemaakt om de weg op te gaan, dit is mede dankzij een succesvolle crowdfunding campagne mogelijk. Vóór het midden van maart zullen ze op dinsdag en vrijdag rondrijden met de opvallende bus. Het doel is om het eerste jaar al 75.000 kg aan plastic afval te reduceren. 

Help jij Tessa & Anne mee dit doel te bereiken? Volg de ontwikkelingen via Facebook en Instagram!

nl_NLNL
key=API_KEY