3 maanden Potjes & Deksels op de weg

05-07-2021

Het is alweer een tijdje geleden dat we een blog hebben geschreven, maar we hebben zeker niet stil gezeten. Tijd voor een update.

Waar te beginnen? We maken van alles mee de afgelopen maanden. Laat ik maar beginnen bij wat we meemaken tussen de stops door. Tijdens het rijden is er van alles door de bus gevlogen. Van zeepjes, tot popcorn, houten plankjes, koffiebonen, en heel wat schoonmaakmiddelen. Op onze eerste dag hebben we gelijk gemerkt hoe het rijden eraan toegaat, met allerlei producten achter in de bus. KADENG! Daar ging de olie over de vloer. We waren nog niet eens bij onze eerste stop geweest of we hadden al onze eigen mini olie crisis. Weer wat bijgeleerd; laat de vaten niet op de toonbank staan en neem altijd vaatdoekjes mee. Gelukkig was Maartje, onze eerste gast aan de bus, zo vriendelijk om als noodoplossing keukenpapier voor ons te pakken. Nogmaals bedankt, Maartje.

Tijdens het rijden maken we ook leuke dingen mee. Jullie hebben vast onze stories op Instagram gezien van een zingende Anne achter het stuur. Soms kun je ook gewoon niet anders als er een top nummer op de radio is.

In het begin was er nog niet altijd een zingende Anne. Toen waren onze dagen nog eeeeeerg lang. Dit kwam omdat we iedereen wilden bezoeken die zich op de toenmalige wachtlijst had ingeschreven. We draaiden dagen van 12 à 13 uur. Gelukkig vonden jullie het niet erg toen we jullie vroegen om een klein stukje te moeten lopen of fietsen. Zo konden we mensen clusteren en i.p.v. 30 stops 10 stops op een dag doen, waar we dan langer staan. Dit scheelt ons veel energie, letterlijk en figuurlijk.

Over jullie gesproken, het allerleukste van de afgelopen maanden om tijdens het rijden mee te maken waren de vele berichten (geen zorgen, ik lees ze en Anne rijdt) en telefoontjes van jullie. Het enthousiasme waar jullie ons mee ontvingen en de positieve opmerkingen sloegen ons om de oren. Dat geeft ons energie om door te gaan.

De gelegenheid om door te gaan kregen we ook vanuit allerlei hoeken. Zo werden we gevraagd om voor de werknemers van Royal Lemkes 320 potten te vullen en deze aan hen uit te delen. Wat een leuk idee als bedrijfsactiviteit voor de week zonder afval! We stonden een aantal uur bij de ingang en hebben weer veel nieuwe mensen ontmoet en blij gemaakt met rode splitlinzen (zie de foto’s). Heb jij een bedrijf in gedachten dat hun werknemers duurzaam voor de deur een presentje wil geven? Laat ze contact met ons opnemen ? Op dagen dat we geen routes rijden kunnen we met Evie andere activiteiten uitvoeren.

We waren ook uitgenodigd om twee woensdagavonden bij het Rechtstreex wijkpunt van Mara te staan aan de Coolhaven (zie onderstaande foto). Dankjewel, Mara. Het was echt mega gezellig! Dat gaan we vaker doen. (Houdt onze planning in de gaten voor de volgende keer dat we daar staan.)

Inmiddels hebben we van het eenmalige uitje naar Schijf om de bus te laten zien, een maandelijks bezoek gemaakt. Het was daar óók al zo gezellig, dat we niet anders konden om het vaker in te plannen. Ho, oeps ik bedoel kei gezellig natuurlijk!

Laatst zijn we ook benaderd om bij de Groendag Crooswijk aanwezig te zijn aankomende zaterdag (10 juli). Dit vindt plaats bij de Speeltuin Schuttersveld en duurt van 10:00 tot 16:00.

Zoals jullie lezen, is het nogal veel om op te noemen. Om een lang verhaal kort te maken; we voelen ons hartstikke welkom in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Schijf! Onze dromen worden daarmee werkelijkheid, dank jullie wel!

Tot ziens (oftewel houdoe voor de mensen in Schijf),

Tessa

nl_NLNL
key=API_KEY