Nieuwtjes en December tips!

Het was even stil, maar hier zijn we weer met wat nieuwtjes 🙂 We rijden lekker rond op onze routes (af en toe met thermo ondergoed…) en hebben opdrachten voor afvalvrije relatiegeschenken! Dit zijn onder andere werkgevers die iets anders willen aanbieden, waarbij duurzame keuzes op de voorgrond staan.

Binnenkort komt er op onze website een zakelijke pagina online, waar we een paar mogelijkheden uitwerken als voorbeelden!

Naast onze vertrouwde biologische leveranciers, werken we inmiddels ook met lokale helden in ons assortiment. Bijvoorbeeld met Rotterzwam, zij groeien oesterzwammen op koffiedik wat ze bij bedrijven ophalen. Met Krush, zij verwerken groenten en fruit, die niet mooi genoeg zijn, voor de verkoop in heerlijke granola! Zo gaan ze voedselverspilling tegen. Met Kumasi, zij zorgen voor meer inkomen voor de boeren in Ghana door het heerlijke sap van de cacaovrucht van hen te importeren. In Nederland worden hier top drankjes van gemaakt!

Onze Evie heeft inmiddels haar winter schoenen aan, wat onderhoud gehad en is net als wij, klaar voor de winter!

Met de feestdagen in aantocht geven we je graag wat groene inspiratie en tips mee.

Want Zero Waste in de December maand… hoe doe je dat vraag je je vast af?
We hebben een paar dingen op een rijtje gezet 🙂

1. Geef praktische geschenken, want dan weet je zeker dat het ook gebruik wordt. Praktisch noemen wij levensmiddelen, of verzorgingsproducten. (Laten wij nou toevallig plasticvrij wat lekkers voor je kunnen verzinnen. In een katoenen zakje met GOTS keurmerk, wat chocolade rozijnen, of de verzorgingsproducten van Happy Soaps!)

2. Zoek je andere gebruiksvoorwerpen of producten? Kijk of je tweedehands iets kunt vinden. Zo hoeft er niets nieuws geproduceerd te worden! Een ander alternatief: geef een ervaring. Ga samen met iemand een hapje eten (jup, eten is een ervaring) bij bijvoorbeeld het zero waste Restaurant Rotonde in Rotterdam, of ga naar een museum.

3. Inpakken van cadeautjes… In plaats van een plastic of papieren verpakking die meteen weer wordt weggegooid, kun je ook denken aan een leuke keuken theedoek om gelijk ook cadeau te geven. Staat gezellig en het heeft nog een nut. Naast die optie kun je ook kijken wat voor papieren zakjes en of verpakkingsmateriaal je zelf nog hebt liggen van gekregen cadeautjes. Als het er toch gelijk weer van af gaat kun je het best een tweede keer gebruiken. Natuurlijk kun je ook een katoenen tasje dat je toch al hebt gebruiken. Pak het 2 keer in een tasje in en je hebt zo toch een uitpak ervaring. Vervolgens heb je zelf ook wat tasjes om jouw cadeautjes weer in mee te nemen.

Naast deze drie tips zijn er nog een hoop adviezen te vinden. Wil je over dit onderwerp doorlezen? Elisah Pals van Zero Waste Nederland heeft hier haar adviezen opgesomd.

Succes met de zoektocht en tot binnenkort aan de afvalvrije kruideniersbus!

Anne en Tessa
#VrouwenvandeSRV

nl_NLNL
key=API_KEY