Top 5 afvalvrije boodschappen voor 2022

Je wilt graag boodschappen zonder plastic doen maar je weet niet goed waar te beginnen? Dat is een herkenbaar verhaal! Om je te helpen op een duurzamere manier je boodschappen te doen, hebben we hier een top 5 van afvalvrije boodschappen opgesteld, waarmee je als eerste een verschil kunt maken in je hoeveelheid afval.

  1. Een afvalvrij ontbijt met ontbijtgranen?

  Veel mensen starten hun dag met ontbijtgranen, van cornflakes tot muesli en granola, uit te breiden met zuidvruchten en zaden naar je eigen smaak. Gemakkelijk in elkaar gedraaid en je krijgt energie om je dag te beginnen! Neem een groot blik of een bak van huis mee en laat deze eenvoudig naar smaak vullen aan onze bus. Kom bijvoorbeeld de populaire Krush appel-walnoot granola bij Potjes & Deksels kopen. Dit kan op de routes maar ook op zaterdagen (de oneven weken) op de Rotterdamse Oogst op het Noordplein. Hier kun je je overige boodschappen ook gemakkelijk in je eigen bakjes en tassen bij elkaar zoeken! Komende donderdag (23/12) vindt de kerst editie van de Rotterdamse Oogst plaats op het Noordplein in Rotterdam, waar binnen de huidige beperkingen voor een gezellige sfeer gezorgd zal worden!
  Liever zelf aan de slag? Hier vind je een lekker recept 🙂

  1. Gedroogde pasta kopen zonder afval?

  Pasta vormt een basis voor veel snelle of ook uitgebreide maaltijden. Doordat je je pasta’s in bulk koopt hoef je minder vaak naar de winkel en heb je altijd een basis voor het hele gezin in huis. In onze winkel zonder verpakking (op wielen) hebben we standaard drie soorten pasta in het assortiment. Een witte, volkoren en een spelt variant van ID Organics.

  1. Rijst in bulk kopen in je eigen verpakking?

  Nog zo’n mooi product wat je altijd in je keuken wilt hebben. Serveer het naast je saté, curry, je bonen schotel of waar je maar zin in hebt. Hoe handig is het gewoon een paar kilo rijst in je eigen herbruikbare verpakking te halen zodat je er een hele tijd tegenaan kunt!
  Benieuwd naar de soorten die we hebben? Kijk hier.

  1. Peulvruchten kopen zonder verpakking?

  De basis voor je erwtensoep deze winter, of linzen voor de eerder genoemde curry 😉 Peulvruchten zijn onder andere een super bron van plantaardige eiwitten, ze dragen zo bij aan een uitgebalanceerd gezond dieet. Mocht je nu nog geen herbruikbare verpakking in huis hebben? Dan kun je bij ons glazen weckpotten kopen in drie verschillende maten. 400 ml, 800 ml, en 1540 ml. Deze kun je zelf blijven gebruiken, of als een cadeautje weggeven en ze staan ook nog eens decoratief als bewuste keuze in je keuken!

  1. Plasticvrije en palmolievrije producten voor in de badkamer kopen?

  Je shampoo, scheerzeep, lichaamszeep, conditioner en plasticvrije tandpasta hoef je niet in een fles te kopen. Er zijn steeds meer alternatieven op de markt te vinden, bij ons in de bus liggen verschillende bars van Happy Soaps en tandpasta’s van Happy Tabs omdat we hier zelf fijne, verzorgende ervaringen mee hebben.

  Dit was de top 5 afvalvrije boodschappen voor 2022. Deze 5 soorten producten zijn een goed begin en vormen voor veel mensen de basis van menig gerecht. Wanneer je je ontbijtgranen, pasta, rijst, peulvruchten en verzorgingsproducten verpakkingsvrij inkoopt maakt dit al een verschil. Want wat je niet koopt hoef je ook niet weg te gooien!

   nl_NLNL
   key=API_KEY