Thuis granola maken

For dessert or every morning for breakfast? This recipe will do just fine. It only takes 25 minutes to make!

Portions

10

Klaar In

25min

Calorieën

298

Soort maaltijd

Ontbijt of toetje

Introduction

About this Recipe

Written by: Tessa and Anne

Het is zo makkelijk, een kind kan de was doen. We maken om de week een voorraadje en stoppen ze in potjes voor in onze kast of voor vrienden en familie.

Ingredients

  • 300 grams havervlokken

  • 1 Tbsp kaneel

  • 1 tsp gember

  • 1 Tbsp lijnzaad

  • 2 Tbsp olie

  • 1 Tbsp agave siroop

  • Rozijntjes naar smaak

  • Chocolade naar smaak

  • Noten naar smaak

Nutritional values

Uitgerekend per portie (halve kop, of 60 gram)

Proteïne: 8,3 gram
Koolhydraten: 33 gram
Calorieën: 298

Step by Step Instructions

Step 1

Preheat your oven to 180 degrees Celsius / 350 degrees Fahrenheit

Step 2

Meng alles behalve de noten en chocola (oftewel de havervlokken, olie, kruiden, lijnzaad, rozijnen en siroop).

Step 3

Spreid het uit op een bakplaat en bak het 10 minuten in de oven.

Step 4

Hussel het door elkaar, voeg de noten toe en strijk het weer plat. Bak het vervolgens weer 10 minuten in de oven.

Step 5

Sprenkel chocola over de nog warme granola. Hierdoor krijg je gesmolten stukken ertussen. Laat het even afkoelen en geniet ervan!

Tip: bak je granola tot het een goudbruine kleur heeft. Als het er nog bleekjes uitziet, laat het dan nog even in de oven doorbakken.

Step by Step Instructions

Step 1

Preheat your oven to 180 degrees Celsius / 350 degrees Fahrenheit

Step 2

Meng alles behalve de noten en chocola (oftewel de havervlokken, olie, kruiden, lijnzaad, rozijnen en siroop).

Step 3

Spreid het uit op een bakplaat en bak het 10 minuten in de oven.

Step 4

Hussel het door elkaar, voeg de noten toe en strijk het weer plat. Bak het vervolgens weer 10 minuten in de oven.

Step 5

Sprenkel chocola over de nog warme granola. Hierdoor krijg je gesmolten stukken ertussen. Laat het even afkoelen en geniet ervan!

Tip: bak je granola tot het een goudbruine kleur heeft. Als het er nog bleekjes uitziet, laat het dan nog even in de oven doorbakken.

Reviews Chefs at Home

Want to share your experience with our recipe? Let us know by sending us an email with a profile picture and your review. You can reach us at info@potjesendeksels.nl!

Our Recipes

Mushroom Burgers

en_USEN