Thuis granola maken
For dessert or every morning for breakfast? This recipe will do just fine. It only takes 25 minutes to make!
Portions
10
Preperation time
25min
Calorieën
298
Type of meal
Ontbijt of toetje
Introduction
About this Recipe
Written by: Tessa and Anne
Het is zo makkelijk, een kind kan de was doen. We maken om de week een voorraadje en stoppen ze in potjes voor in onze kast of voor vrienden en familie.

Ingredients
-
300 grams havervlokken
-
1 Tbsp kaneel
-
1 tsp gember
-
1 Tbsp lijnzaad
-
2 Tbsp olie
-
1 Tbsp agave siroop
-
Rozijntjes naar smaak
-
Chocolade naar smaak
-
Noten naar smaak




Nutritional values
Uitgerekend per portie (halve kop, of 60 gram)
Proteïne: 8,3 gram
Koolhydraten: 33 gram
Calorieën: 298

Step by Step Instructions
Step 1
Preheat your oven to 180 degrees Celsius / 350 degrees Fahrenheit
Step 2
Meng alles behalve de noten en chocola (oftewel de havervlokken, olie, kruiden, lijnzaad, rozijnen en siroop).
Step 3
Spreid het uit op een bakplaat en bak het 10 minuten in de oven.
Step 4
Hussel het door elkaar, voeg de noten toe en strijk het weer plat. Bak het vervolgens weer 10 minuten in de oven.
Step 5
Sprenkel chocola over de nog warme granola. Hierdoor krijg je gesmolten stukken ertussen. Laat het even afkoelen en geniet ervan!
Tip: bak je granola tot het een goudbruine kleur heeft. Als het er nog bleekjes uitziet, laat het dan nog even in de oven doorbakken.
Step by Step Instructions
Step 1
Preheat your oven to 180 degrees Celsius / 350 degrees Fahrenheit
Step 2
Meng alles behalve de noten en chocola (oftewel de havervlokken, olie, kruiden, lijnzaad, rozijnen en siroop).
Step 3
Spreid het uit op een bakplaat en bak het 10 minuten in de oven.
Step 4
Hussel het door elkaar, voeg de noten toe en strijk het weer plat. Bak het vervolgens weer 10 minuten in de oven.
Step 5
Sprenkel chocola over de nog warme granola. Hierdoor krijg je gesmolten stukken ertussen. Laat het even afkoelen en geniet ervan!
Tip: bak je granola tot het een goudbruine kleur heeft. Als het er nog bleekjes uitziet, laat het dan nog even in de oven doorbakken.