Thuis granola maken

Als toetje of elke ochtend als ontbijt? Met dit recept komt het helemaal goed. Het duurt maar 25 minuutjes om te maken!

Porties

10

Klaar In

25min

Calorieën

298

Soort maaltijd

Ontbijt of toetje

Inroductie

Over dit Recept

Geschreven door: Tessa en Anne

Het is zo makkelijk, een kind kan de was doen. We maken om de week een voorraadje en stoppen ze in potjes voor in onze kast of voor vrienden en familie.

Ingrediënten

  • 300 gram havervlokken

  • 1 el kaneel

  • 1 tl gember

  • 1 el lijnzaad

  • 2 el olie

  • 1 el agave siroop

  • Rozijntjes naar smaak

  • Chocolade naar smaak

  • Noten naar smaak

Voedingswaarden

Uitgerekend per portie (halve kop, of 60 gram)

Proteïne: 8,3 gram
Koolhydraten: 33 gram
Calorieën: 298

Stap voor Stap Instructies

Stap 1

Verwarm je oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Meng alles behalve de noten en chocola (oftewel de havervlokken, olie, kruiden, lijnzaad, rozijnen en siroop).

Stap 3

Spreid het uit op een bakplaat en bak het 10 minuten in de oven.

Stap 4

Hussel het door elkaar, voeg de noten toe en strijk het weer plat. Bak het vervolgens weer 10 minuten in de oven.

Stap 5

Sprenkel chocola over de nog warme granola. Hierdoor krijg je gesmolten stukken ertussen. Laat het even afkoelen en geniet ervan!

Tip: bak je granola tot het een goudbruine kleur heeft. Als het er nog bleekjes uitziet, laat het dan nog even in de oven doorbakken.

Stap voor Stap Instructies

Stap 1

Verwarm je oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Meng alles behalve de noten en chocola (oftewel de havervlokken, olie, kruiden, lijnzaad, rozijnen en siroop).

Stap 3

Spreid het uit op een bakplaat en bak het 10 minuten in de oven.

Stap 4

Hussel het door elkaar, voeg de noten toe en strijk het weer plat. Bak het vervolgens weer 10 minuten in de oven.

Stap 5

Sprenkel chocola over de nog warme granola. Hierdoor krijg je gesmolten stukken ertussen. Laat het even afkoelen en geniet ervan!

Tip: bak je granola tot het een goudbruine kleur heeft. Als het er nog bleekjes uitziet, laat het dan nog even in de oven doorbakken.

Ervaringen van Thuiskoks

Wil je op onze website staan met jouw ervaring van ons recept? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje met een profielfoto en je review. Je kan ons bereiken via info@potjesendeksels.nl!

Onze Recepten

Paddenstoelenburgers

nl_NLNL