Kooktijden & Instructies
Aangezien we regelmatig vraag krijgen naar de kooktijden van de producten in ons assortiment, dachten we dat een overzicht wel handig zou zijn. Dus bij deze 🙂
P.S.: de weektijden zijn in uren weergegeven en de kooktijden in minuten.
GRANEN
Productnaam Weektijd Kooktijd
Quinoa niet nodig 15 – 18
Couscous – volkoren niet nodig 3 – 5
Bulgur niet nodig 10 – 12
Havermout – fijn niet nodig 2 – 5
Havervlokken grof niet nodig 10 – 15
PEULVRUCHTEN
Voor het koken eerst spoelen met koud water.
Productnaam Weektijd Kooktijd
Adukibonen 8 – 12 45 – 60
Kikkererwten 6 – 8 45 – 60
Rode nierbonen 8 – 12 90
Spliterwten 10 – 12 90 – 120
Witte bonen 8 – 12 60 – 75
Zwarte bonen 8 – 12 60 – 90
Mungbonen 24 20 – 30
Linzen Dupuy niet nodig 20 – 25
Splitlinzen – rood niet nodig 10 – 20
Splitlinzen – geel niet nodig 10 – 15
Linzen – bruin 4 – 10 25 – 30
Linzen – zwart niet nodig 25 – 35
Sunset soepmix 12 120 – 150
RIJST
Voor het koken eerst spoelen met koud water.
Productnaam Weektijd Kooktijd
Basmatirijst – wit niet nodig 8 – 12
Tricolore rijst 0,5 – 2 40 – 45
Zilvervliesrijst – rond niet nodig 40 – 45
Risottorijst niet nodig 18 – 20
Rode rijst niet nodig 40 – 45
PASTA
Productnaam Weektijd Kooktijd
Fusilli – volkoren niet nodig 9 – 11
Penne – wit niet nodig 8 – 12
Rode linzen pasta niet nodig 5 – 7
Boekweit pasta. niet nodig. 7
Spaghetti – wit niet nodig 10 – 11
Spaghetti – volkoren niet nodig 10 – 12
Lasagne bladen – wit niet nodig 9
OVERIG
Eekhoorntjesbrood 10 min 15