Kooktijden & instructies

Aangezien we regelmatig vraag krijgen naar de kooktijden van de producten in ons assortiment, dachten we dat een overzicht wel handig zou zijn. Dus bij deze 🙂

P.S.: de weektijden zijn in uren weergegeven en de kooktijden in minuten.

GREENFORCE

Easy mix vegan ei

Meng 10 gram eimengsel met 50 ml koud water, mix tot een glad beslag ontstaat. Met wat olie op een middelhoog vuur in een pan met anti-aanbaklaag. Keer na ca. 1 minuut om of hak na 1,5 minuut met behulp van een spatel in stukjes als bij een klassiek roerei. Kruid naar smaak.

Easy mix gehakt

Meng 150 gram van de mix met 300ml ijskoud water. Roer het goed door. Laat het gehaktmengsel voor ongeveer 30 minuten in de koelkast staan. Bak het gehaktmengsel in een pan met antiaanbaklaag op laag tot middelhoog vuur tot het bruin begint te kleuren en hak het fijn met een spatel (indien je geen burger maakt natuurlijk).

Easy mix smeerworst    

Meng ongeveer 50 gram van het poeder grondig met 2,5 el (ca. 25 gram plantaardige olie). Vervolgens mixen met ca. 150 ml heet water tot een egale massa ontstaat. Laat de mix ca. 30 minuten in de koelkast rusten tot het volledig is afgekoeld. Voor het serveren nogmaals goed omroeren.

GRANEN

Productnaam                Weektijd          Kooktijd

Quinoa                        niet nodig          15 – 18

Couscous – volkoren       niet nodig          3 – 5

Havermout – fijn            niet nodig          2 – 5

Havervlokken grof         niet nodig          10 – 15

PEULVRUCHTEN

Voor het koken eerst spoelen met koud water.

Productnaam                Weektijd          Kooktijd

Adukibonen                   8 – 12              45 – 60

Kikkererwten                  6 – 8              45 – 60

Rode nierbonen              8 – 12                90

Spliterwten                   10 – 12             90 – 120

Witte bonen                   8 – 12             60 – 75

Zwarte bonen                 8 – 12             60 – 90

Mungbonen                    24                 20 – 30

Linzen Dupuy             niet nodig          20 – 25

Splitlinzen – rood         niet nodig          10 – 20

Splitlinzen – geel         niet nodig          10 – 15

Linzen – bruin                4 – 10              25 – 30

Linzen – zwart (beluga) niet nodig        25 – 35

Sunset soepmix                12               120 – 150

RIJST

Voor het koken eerst spoelen met koud water.

Productnaam                Weektijd          Kooktijd

Basmatirijst – wit           niet nodig        8 – 12

 Tricolore rijst                0,5 – 2            40 – 45

Zilvervliesrijst – rond     niet nodig        40 – 45

Risottorijst                   niet nodig        18 – 20

PASTA

Productnaam                Weektijd          Kooktijd

Fusilli – volkoren           niet nodig          9 – 11

Penne – wit                  niet nodig          8 – 12

Speltpasta –
Neptunus droom          niet nodig          7 – 9

nl_NLNL
key=API_KEY