Onze missie

Wist je dat?
De productie van plastic tussen 1950 en 2015 van 2,3 miljoen ton naar 448 miljoen ton is gestegen?

Ieder jaar komt 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht: dit staat gelijk aan 16 vuilniszakken op elke meter kustlijn in de wereld. 

Het kan ook anders!

Hoe dan?

Door inkopen te doen bij een winkel waar je naast glas geen verpakkingsmaterialen tegenkomt. Er zijn mogelijkheden om zowel je droge voedingsmiddelen als je vloeibare producten vanuit dispensers te kopen.

Waar dan?

Oh wacht, dat merkten wij ook. Die opties zijn vrij dun bezaaid. Daarom hebben wij een plan!

Waar dan?

Oh wacht, dat merkten wij ook. Die opties zijn vrij dun bezaaid. Daarom hebben wij een plan!

Ons plan?

Met een duurzame groene bus worden we de eerste afvalvrije kruidenier op wielen van Nederland. Het is het SRV concept in een ander jasje gestoken. Bij ons doe je de boodschappen áán de bus in plaats van in de bus.

Door middel van het circulaire model (breng je eigen verpakkingsmateriaal mee) wordt een significante reductie van afval gerealiseerd. Hiermee ondersteunt Potjes & Deksels direct het streven van de rijksoverheid om circulair de standaard te maken.

En jullie?

Kunnen je al aanmelden op onze wachtlijst. Zodat we tijdens onze eerste ritten ook in jouw straat komen! 

En jullie?

Houden onze website in de gaten totdat wij van start gaan. Binnenkort zullen we starten met inventariseren waar jullie ons graag zien, zodat we eind dit jaar goed voorbereid gaan rondrijden met onze Bewuste Bus. 

Ons doel?

 

Ons doel is ervoor zorgen dat er in ons eerste jaar 75.000 kg minder plastic verpakkingsafval geproduceerd wordt. 

 

Hiernaast hopen wij door onze opvallende verschijning in het straatbeeld mensen te stimuleren om meer bewust met materialen om te gaan.

 

nl_NLNL