Cashewspread maken

Heerlijke romige cashewspread voor op je boterham. In een handomdraai gemaakt, en dan is het smullen geblazen!

Porties

10

Klaar In

20min

Calorieën

311

Soort maaltijd

Broodbeleg/dip

Inroductie

Over dit Recept

Geschreven door: Tessa en Anne

Het is zo makkelijk, een kind kan de was doen. We maken deze spread bijna wekelijks. Onze ervaring heeft geleerd: in de koelkast kun je deze tenminste drie dagen bewaren.

Een keukenmachine of sterke blender is nodig om dit recept te maken. Wij hebben zelf een tweedehands Cuisinart aangeschaft en mixen erop los! Echt zo fijn om zelf spreads te kunnen maken.

Ingrediënten

  • 250 gram rauwe cashewnoten

  • 2 el edelgistvlokken

  • 2 el citroensap

  • 50 milliliter water (indien je de spread gladder wilt, meer toevoegen)

  • snufje zout

  • bieslook naar smaak

  • paprikapoeder als garnering

Stap voor Stap Instructies

Stap 1

Wel de cashewnoten in kokend water (indien je ze niet eerder in water hebt gezet) en zoek de overige ingrediënten bij elkaar.

Stap 2

Meng alles in de keukenmachine tot je een gladde spread overhoudt. Wil je deze dunner? Voeg meer water toe tot je de gewenste gladheid hebt bereikt.

Stap 3

Garneer de spread bijvoorbeeld met wat paprikapoeder of bieslook. Dan is het heerlijk snacken. Dip de spread met groenten of smeer het op je boterham!

nl_NLNL
key=API_KEY