Cashewspread maken
Heerlijke romige cashewspread voor op je boterham. In een handomdraai gemaakt, en dan is het smullen geblazen!
Porties
10
Klaar In
20min
Calorieën
311
Soort maaltijd
Broodbeleg/dip
Inroductie
Over dit Recept
Geschreven door: Tessa en Anne
Het is zo makkelijk, een kind kan de was doen. We maken deze spread bijna wekelijks. Onze ervaring heeft geleerd: in de koelkast kun je deze tenminste drie dagen bewaren.
Een keukenmachine of sterke blender is nodig om dit recept te maken. Wij hebben zelf een tweedehands Cuisinart aangeschaft en mixen erop los! Echt zo fijn om zelf spreads te kunnen maken.
![Cashew-Dip](https://www.potjesendeksels.nl/wp-content/uploads/2023/04/Cashew-Dip.jpg)
Ingrediënten
-
250 gram rauwe cashewnoten
-
2 el edelgistvlokken
-
2 el citroensap
-
50 milliliter water (indien je de spread gladder wilt, meer toevoegen)
-
snufje zout
-
bieslook naar smaak
-
paprikapoeder als garnering
Stap voor Stap Instructies
Stap 1
Wel de cashewnoten in kokend water (indien je ze niet eerder in water hebt gezet) en zoek de overige ingrediënten bij elkaar.
Stap 2
Meng alles in de keukenmachine tot je een gladde spread overhoudt. Wil je deze dunner? Voeg meer water toe tot je de gewenste gladheid hebt bereikt.
Stap 3
Garneer de spread bijvoorbeeld met wat paprikapoeder of bieslook. Dan is het heerlijk snacken. Dip de spread met groenten of smeer het op je boterham!
![pexels-merve-14309777](https://www.potjesendeksels.nl/wp-content/uploads/2023/04/pexels-merve-14309777-scaled.jpg)
Onze Recepten
![](https://www.potjesendeksels.nl/wp-content/uploads/2022/09/bakery-53.png)