Thuis granola maken
Als toetje of elke ochtend als ontbijt? Met dit recept komt het helemaal goed. Het duurt maar 25 minuutjes om te maken!
Porties
10
Klaar In
25min
Calorieën
298
Soort maaltijd
Ontbijt of toetje
Inroductie
Over dit Recept
Geschreven door: Tessa en Anne
Het is zo makkelijk, een kind kan de was doen. We maken om de week een voorraadje en stoppen ze in potjes voor in onze kast of voor vrienden en familie.

Ingrediënten
-
300 gram havervlokken
-
1 el kaneel
-
1 tl gember
-
1 el lijnzaad
-
2 el olie
-
1 el agave siroop
-
Rozijntjes naar smaak
-
Chocolade naar smaak
-
Noten naar smaak




Voedingswaarden
Uitgerekend per portie (halve kop, of 60 gram)
Proteïne: 8,3 gram
Koolhydraten: 33 gram
Calorieën: 298

Stap voor Stap Instructies
Stap 1
Verwarm je oven voor op 180 graden celcius.
Stap 2
Meng alles behalve de noten en chocola (oftewel de havervlokken, olie, kruiden, lijnzaad, rozijnen en siroop).
Stap 3
Spreid het uit op een bakplaat en bak het 10 minuten in de oven.
Stap 4
Hussel het door elkaar, voeg de noten toe en strijk het weer plat. Bak het vervolgens weer 10 minuten in de oven.
Stap 5
Sprenkel chocola over de nog warme granola. Hierdoor krijg je gesmolten stukken ertussen. Laat het even afkoelen en geniet ervan!
Tip: bak je granola tot het een goudbruine kleur heeft. Als het er nog bleekjes uitziet, laat het dan nog even in de oven doorbakken.
Stap voor Stap Instructies
Stap 1
Verwarm je oven voor op 180 graden celcius.
Stap 2
Meng alles behalve de noten en chocola (oftewel de havervlokken, olie, kruiden, lijnzaad, rozijnen en siroop).
Stap 3
Spreid het uit op een bakplaat en bak het 10 minuten in de oven.
Stap 4
Hussel het door elkaar, voeg de noten toe en strijk het weer plat. Bak het vervolgens weer 10 minuten in de oven.
Stap 5
Sprenkel chocola over de nog warme granola. Hierdoor krijg je gesmolten stukken ertussen. Laat het even afkoelen en geniet ervan!
Tip: bak je granola tot het een goudbruine kleur heeft. Als het er nog bleekjes uitziet, laat het dan nog even in de oven doorbakken.