Paddenstoelenburgers maken
Zin in een burger? Probeer deze heerlijke paddenstoelenburgers eens. Dit recept is voor vier burgers en we wilden er eigenlijk twee invriezen, maar dat is niet gelukt!
Porties
4
Klaar In
30min
Calorieën
273
Soort maaltijd
Avondeten
Over dit Recept
Geschreven door: Tessa en Anne
Het is echt simpel en wanneer weet je nu beter wat er in je burger zit, dan als je hem zelf maakt! Je zou ook een grotere batch kunnen maken en deze invriezen in bakjes. Wij aten de vier stuks die wij maakten namelijk in een maaltijd op…
-
300 gram gemenge paddenstoelen (wij hebben witte champignons en portabella gebruikt)
-
1 grote ui
-
3 tenen knoflook
-
1 el tijm
-
1/2 tl paprikapoeder
-
1 tl chili poeder
-
1 tl zout
-
1 tl peper
-
plantaardige olie
-
1 bosje verse kruiden naar smaak (wij hebben bladselderij gebruikt)
-
1 tl zonnebloempitten
-
1 tl pompoenpitten
-
2 el maïzena
-
4 el water
-
8 el broodkruim/paneermeel
Voedingswaarden
Uitgerekend per burger
Proteïne: 9 gram
Koolhydraten: 39 gram
Calorieën: 273
Stap voor Stap Instructies
Stap 1
Verwarm je oven voor op 180 graden celcius.
Stap 2
Laat de knoflook poffen in de oven voor 10 minuten. Zo wordt deze zachter van smaak.
Stap 3
Snijd de paddenstoelen en ui fijn. Laat olie warm worden in een pan op middelhoog vuur. Bak eerst de paddenstoelen voor 5 minuten, voeg daarna de uit toe voor 5 minuten en aansluitend kan de knoflook voor een paar minuten worden toegevoegd die inmiddels uit de oven kan.
Stap 4
Voeg de kruiden en zaden naar smaak aan het mengsel toe en zet dit dan apart opzij in een schaal.
Stap 5
Maak een papje van de maizena en het water, goed door roeren zodat er geen klontjes in zitten. Voeg het mengel en het paneermeel (op 2 el na) toe aan de schaal waar de bospaddenstoelenmix in zit en verdeel het in 4 ballen waar vervolgens burgers van gemaakt kunnen worden.
Stap 6
Om een extra crunchy buitenkant te krijgen hebben we de burgers voordat ze gebakken zijn nog even om en om in paneermeel gelegd. Bak de burgers vervolgens in olie op middelhoog vuur ca. 4 minuten per kant en je kunt er van smullen!
Tip: lekker met zoete aardappelfrietjes ernaast, of op een broodje naar keuze
Stap voor Stap Instructies
Stap 1
Verwarm je oven voor op 180 graden celcius.
Stap 2
Laat de knoflook poffen in de oven voor 10 minuten. Zo wordt deze zachter van smaak.
Stap 3
Snijd de paddenstoelen en ui fijn. Laat olie warm worden in een pan op middelhoog vuur. Bak eerst de paddenstoelen voor 5 minuten, voeg daarna de uit toe voor 5 minuten en aansluitend kan de knoflook voor een paar minuten worden toegevoegd die inmiddels uit de oven kan.
Stap 4
Voeg de kruiden en zaden naar smaak aan het mengsel toe en zet dit dan apart opzij in een schaal.
Stap 5
Maak een papje van de maizena en het water, goed door roeren zodat er geen klontjes in zitten. Voeg het mengel en het paneermeel (op 2 el na) toe aan de schaal waar de bospaddenstoelenmix in zit en verdeel het in 4 ballen waar vervolgens burgers van gemaakt kunnen worden.
Stap 6
Om een extra crunchy buitenkant te krijgen hebben we de burgers voordat ze gebakken zijn nog even om en om in paneermeel gelegd. Bak de burgers vervolgens in olie op middelhoog vuur ca. 4 minuten per kant en je kunt er van smullen!
Tip: lekker met zoete aardappelfrietjes ernaast, of op een broodje naar keuze