Vegan Rode Bieten Carpaccio

Gezonder eten, maar geen inspiratie? Deze vegan Rode Bieten Carpaccio is een uitkomst en het is nog lekker ook!

Porties

4

Klaar In

45min

Soort maaltijd

Lunch of Diner

Introductie

Over dit Recept

Geschreven door: Tessa

Vroeger zou ik dit recept nooit hebben gemaakt. Ik hield niet van rode biet, noten, of paddestoelen. Nu is dat wel anders! Ik vind het heerlijk om van alle verschillende smaken te genieten. Deze vegan rode bieten carpaccio heeft zoete, zure, volle en aardse tonen. Het is zeker een aanrader!

Ingrediënten

  • 4 rode bieten

  • 150 gram noten naar smaak
    (wij hadden paranoten, pecannoten en cashewnoten)

  • 100 gram pitten
    (bijvoorbeeld zonnebloempitten en pompoenpitten)

  • 30 gram gedroogde oesterzwammen (van Rotterzwam)

  • 2 dadels

  • 4 abrikozen

  • 2 el olijfolie

  • 1 el agavesiroop

  • 2 el balsamico azijn

Stap voor Stap Instructies

Stap 1

Kook de rode bieten 30 tot 40 minuten. Terwijl dit opstaat volg je de andere stappen.

Stap 2

Wel de gedroogde oesterzwammen in lauw warm water (minimaal 20 minuten).

Stap 3

Breek de noten in kleinere stukjes.

Stap 4

Rooster de pitten en noten in een koekenpan op laag vuur tot ze er goudbruin uitzien.

Stap 5

Bak de oesterzwammen in een pan met olijfolie. Laat ze een kwartier à 20 minuten op een laag vuur sudderen en roer af en toe.

Stap 6

Snijd de rode bieten in dunne plakjes en leg ze op een bord.

Stap 7

Strooi nu alle andere ingrediënten op je met rode bieten belegde bord. Voeg ook de balsamico, agave siroop en olijfolie toe.

Tip: water over van het wellen van je oesterzwammen? Gebruik dit als basis voor een soep of saus. Het geeft een heerlijk rijke smaak aan je andere gerechten!

Stap voor Stap Instructies

Stap 1

Kook de rode bieten 30 tot 40 minuten. Terwijl dit opstaat volg je de andere stappen.

Stap 2

Wel de gedroogde oesterzwammen in lauw warm water (minimaal 20 minuten).

Stap 3

Breek de noten in kleinere stukjes.

Stap 4

Rooster de pitten en noten in een koekenpan op laag vuur tot ze er goudbruin uitzien.

Stap 5

Bak de oesterzwammen in een pan met olijfolie. Laat ze een kwartier à 20 minuten op een laag vuur sudderen en roer af en toe.

Stap 6

Snijd de rode bieten in dunne plakjes en leg ze op een bord.

Stap 7

Strooi nu alle andere ingrediënten op je met rode bieten belegde bord. Voeg ook de balsamico, agave siroop en olijfolie toe.

Tip: water over van het wellen van je oesterzwammen? Gebruik dit als basis voor een soep of saus. Het geeft een heerlijk rijke smaak aan je andere gerechten!

Ervaringen van Thuiskoks

Wil je op onze website staan met jouw ervaring van ons recept? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje met een profielfoto en je review. Je kan ons bereiken via info@potjesendeksels.nl!

Onze Recepten

Paddenstoelenburgers

nl_NLNL