Vegan Rode Bieten Carpaccio
Gezonder eten, maar geen inspiratie? Deze vegan Rode Bieten Carpaccio is een uitkomst en het is nog lekker ook!
Porties
4
Klaar In
45min
Soort maaltijd
Lunch of Diner
Introductie
Over dit Recept
Geschreven door: Tessa
Vroeger zou ik dit recept nooit hebben gemaakt. Ik hield niet van rode biet, noten, of paddestoelen. Nu is dat wel anders! Ik vind het heerlijk om van alle verschillende smaken te genieten. Deze vegan rode bieten carpaccio heeft zoete, zure, volle en aardse tonen. Het is zeker een aanrader!

Ingrediënten
-
4 rode bieten
-
150 gram noten naar smaak
(wij hadden paranoten, pecannoten en cashewnoten) -
100 gram pitten
(bijvoorbeeld zonnebloempitten en pompoenpitten) -
30 gram gedroogde oesterzwammen (van Rotterzwam)
-
2 dadels
-
4 abrikozen
-
2 el olijfolie
-
1 el agavesiroop
-
2 el balsamico azijn




Stap voor Stap Instructies
Stap 1
Kook de rode bieten 30 tot 40 minuten. Terwijl dit opstaat volg je de andere stappen.
Stap 2
Wel de gedroogde oesterzwammen in lauw warm water (minimaal 20 minuten).
Stap 3
Breek de noten in kleinere stukjes.
Stap 4
Rooster de pitten en noten in een koekenpan op laag vuur tot ze er goudbruin uitzien.
Stap 5
Bak de oesterzwammen in een pan met olijfolie. Laat ze een kwartier à 20 minuten op een laag vuur sudderen en roer af en toe.
Stap 6
Snijd de rode bieten in dunne plakjes en leg ze op een bord.
Stap 7
Strooi nu alle andere ingrediënten op je met rode bieten belegde bord. Voeg ook de balsamico, agave siroop en olijfolie toe.
Tip: water over van het wellen van je oesterzwammen? Gebruik dit als basis voor een soep of saus. Het geeft een heerlijk rijke smaak aan je andere gerechten!

Stap voor Stap Instructies
Stap 1
Kook de rode bieten 30 tot 40 minuten. Terwijl dit opstaat volg je de andere stappen.
Stap 2
Wel de gedroogde oesterzwammen in lauw warm water (minimaal 20 minuten).
Stap 3
Breek de noten in kleinere stukjes.
Stap 4
Rooster de pitten en noten in een koekenpan op laag vuur tot ze er goudbruin uitzien.
Stap 5
Bak de oesterzwammen in een pan met olijfolie. Laat ze een kwartier à 20 minuten op een laag vuur sudderen en roer af en toe.
Stap 6
Snijd de rode bieten in dunne plakjes en leg ze op een bord.
Stap 7
Strooi nu alle andere ingrediënten op je met rode bieten belegde bord. Voeg ook de balsamico, agave siroop en olijfolie toe.
Tip: water over van het wellen van je oesterzwammen? Gebruik dit als basis voor een soep of saus. Het geeft een heerlijk rijke smaak aan je andere gerechten!
